Tuesday, February 5, 2013

BUBUR NASI



Ingat tak hari tu akak buat sushi guna beras jepun. Sebab beras tu banyak...akak buat bubur ni. Senang je...basuh dan rendam beras tu lebih kurang setengah jam...lepas tu masak la sampai lembut mana kita nak bubur tu...tambah air sampai puas hati. Akak suka sangat sebab beras ni cepat kembang. Sekejap je dah jadi bubur...

Dah tu letak la apa2 yang kita suka. Kalau akak yg mesti lauknya adalah ikan bilis. Then kawan akak bagitau pasal mackerel dalam tin yg sesuai untuk bubur...sedap gak tapi ikan tu keras sikit la...maybe next time akak buat sendiri guna ikan sardin pulak...



This time bubur berlaukkan ikan bilis goreng, telur masin dan mackerel segera dari tin...letak daun bawang dan bawang goreng sikit....yum yum!


Ni la mackerel nya kalau nak cuba...

posted from Bloggeroid

No comments:

Post a Comment